Food HT

Food HT 

Dit product is ontwikkeld voor het gebruik in de farmaceutische en voedselindustrie waarbij het verlengen van de smeerintervallen een vereiste is. Bij contact met voedsel, verpakkingen, medicijnen of drinken zijn lichamelijke gevolgen uitgesloten. Food HT is ontwikkeld  in overeenstemming met de FDA 21 CFR 178.3570 specificaties. Het smeermiddel is geurloos, kleurloos en smaakloos.

Food HT is ontwikkeld voor kogellagers en glijlagers met lage en medium rotaties, in extreme werkomgevingen zoals: zware belastingen, verhoogde werktemperaturen, water en stoom en machines zonder afdichting. De speciale bestanddelen zorgen ervoor dat dit product ook in centrale smeersystemen gebruikt kan worden en kan het gebruikt worden bij de productie van verpakkingen voor voedsel en farmaceutische producten. 

FOOD HT was formulated for rolling and plain bearings on low and medium rotations in extreme operating environment as: high load, elevated working temperatures, water and steam, lack of sealing etc.
Its specific formulation permits to use this product also in central lubricating systems, assures its compatibility with the mostly used gasket materials in foodstuff and pharmaceutical industry. Does not contain potentially abrasive additives. FOOD HT is particularly suitable for use in conservation operations, for cheese production, for foodstuff furnaces, for beverage industry, for fodder production and similar applications.

 non-toxic certificated NSF H1
- extremely high resistance to oxidation
- outstanding resistance to mechanical load
- totally insoluble in water and steam
- excellent anti-corrosion properties
- perfect compatibility with gaskets used in foodstuff industry
- NLGI class 1
APPLICATIONS:

Food Cube is resistent tegen verhoogde werktemperaturen, geproduceerd uit calcium verdikkingsmiddel, EP-toevoegingen en geformuleerd voor gebruik in de cosmetische, farmaceutische en voedselindustrie. 

Vooral geschikt voor kogellagers en glijlagers in verhoogde werktemperaturen en bij machines met zeer zware belastingen met trillingen. Food Cube is een ongevaarlijk vet en geschikt voor machines in de farmaceutische, veevoer en voedselindustrie, maar ook voor de productie van voedselverpakkingen, waarbij er contact tussen voedsel en vet niet volledig uitgesloten kan worden. 

Food Cube combineert de technische betrouwbaarheid van het smeermiddel met de onschadelijke eigenschappen het product. Dit product is geproduceert in overeenstemming met de FDA/NSF H1 specificaties. Met dank aan de lange levensduur en de mechanische stabiliteit zorgt Food Cube ervoor dat het verbruik van smeermiddel wordt verminderd en de levensduur van de lagers maximaal wordt verlengd, wat resulteert in lagere productiekosten. 

  • Geschikt voor verhoogde werktemperaturen
  • uitstekende oxidatie werende eigenschappen
  • Zeer goede waterbestendigheid
  • uitstekende hechting
  • Geschikt voor centrale smeeersystemen


  Heeft u vragen over dit product of wilt u een offerte aanvragen? Neem dan contact op via het contactformulier.

Technische specificaties

NLGI class 1-2
T permanent use min ºC -20
T permanent use max ºC +140
T impiego breve max °C +180
Code DIN 51502 KP 2 N-20

Applicaties

  • Kogellagers
  • Open vertragingsbakken
  • Centrale smeersystemen

Verpakkingseenheid

Pail 18 kg
Drum 50 kg
Barrel 180 kg