Food Cube

Food Cube is resistent tegen verhoogde werktemperaturen, geproduceerd uit calcium verdikkingsmiddel, EP-toevoegingen en geformuleerd voor gebruik in de cosmetische, farmaceutische en voedselindustrie. 

Vooral geschikt voor kogellagers en glijlagers in verhoogde werktemperaturen en bij machines met zeer zware belastingen met trillingen. Food Cube is een ongevaarlijk vet en geschikt voor machines in de farmaceutische, veevoer en voedselindustrie, maar ook voor de productie van voedselverpakkingen, waarbij er contact tussen voedsel en vet niet volledig uitgesloten kan worden. 

Food Cube combineert de technische betrouwbaarheid van het smeermiddel met de onschadelijke eigenschappen het product. Dit product is geproduceert in overeenstemming met de FDA/NSF H1 specificaties. Met dank aan de lange levensduur en de mechanische stabiliteit zorgt Food Cube ervoor dat het verbruik van smeermiddel wordt verminderd en de levensduur van de lagers maximaal wordt verlengd, wat resulteert in lagere productiekosten. 

  • Geschikt voor verhoogde werktemperaturen
  • uitstekende oxidatie werende eigenschappen
  • Zeer goede waterbestendigheid
  • uitstekende hechting
  • Geschikt voor centrale smeeersystemen


  Heeft u vragen over dit product of wilt u een offerte aanvragen? Neem dan contact op via het contactformulier.

Technische specificaties

NLGI class 1-2
T permanent use min ºC -20
T permanent use max ºC +140
T impiego breve max °C +180
Code DIN 51502 KP 2 N-20

Applicaties

  • Kogellagers
  • Open vertragingsbakken
  • Centrale smeersystemen

Verpakkingseenheid

Pail 18 kg
Drum 50 kg
Barrel 180 kg

Atomic

Dit smeermiddel is een combinatie van bewezen en gecontroleerde grondstoffen en een speciaal productieproces, waardoor het product een langere levensduur heeft met uitstekende eigenschappen. Atomic is een high performance product met uitstekende weerstand tegen extreme druk. Perfecte stabiliteit in de aanwezigheid van water, zelfs bij kokend en zout water. Het is een sterk hechtend smeermiddel met een heldere gele kleur.

Het smeermiddel heeft een lange levensduur en is geschikt voor voertuigen, industriële machines, grondverzet materialen en landbouwvoertuigen. Atomic RH beschermt uitstekend tegen oxidatie, beschermd hiermee de lagers en pinnen, zelfs onder zware omstandigheden met extreme druk, vochtigheid en trillingen.

Zelfs onder water garandeert Atomic RH een excellente prestatie. Onderhoudsintervallen kunnen 3 tot 8 keer worden verlengd vergeleken met standaard onderhoudsvetten. 

Heeft u vragen over dit product of wilt u een offerte aanvragen? Neem dan contact met ons op.

Technische specificaties

Viscosity DIN 51562 40°C: 190
Drop point ISO 2176ºC °C: 150
EP additives Yes
Thickener Ca - Li
D/N mmxmin-1 factor 300.000
NLGI class 2
T permanent use min ºC -25
T permanent use max ºC 140
T Short time use max °C 150
Code DIN 51502 KP 2 K-20
Water resistance DIN 51807 DIN 51807 T1 0-90
Color Yellow

Applicaties

  • Kogellagers
  • Glijlagers
  • Centrale smeersystemen

Verpakkingseenheid

Cartridge Pulloff 400 gr
Cartridge LS 400 gr
Tin 1 kg
Can 5 kg
Pail 18 kg
Drum 50 kg
Barrel 180 kg