Biostar G biodegradable

High performance biologisch afbreekbaar smeermiddel, gebaseerd op synthetische ester vloeistof en lithium verdikkingsmiddel. Biolith is NLGI class 1, heeft een hele goede mechanische stabiliteit, is waterbestendig en heeft een uitstekende anti-corrosie bescherming en is oxidatie werend.

Biolith is geschikt voor het smeren van kogellagers, glijlagers en voor andere applicaties die werken onder normale of verhoogde werktemperaturen. Dit product is vooral geschikt voor smering waarbij het product in loze ruimtes terecht komt en vervuiling kan veroorzaken, het product is biologisch afbreekbaar en mag in het milieu terechtkomen.

Biologisch afbreekbaar vet met een basis van speciale calcium verdikkingsmiddelen met EP, Grafiet en ester toevoegingen. Het product bestaat volledig uit biologisch afbreekbare bestanddelen en kan daarom opgenomen worden door het milieu. Biostar G is getest in situaties waarbij het vet bij het gebruik op de grond kan belanden en zo in het grondwater en riool terecht kan komen. Het smeermiddel is waterbestendig, corrosie werend, heeft een goede mechanische stabiliteit, een uitstekende hechting, vorming van een droge smeerfilm en een hoog draagvermogen.

Biostar G is geschikt voor het smeren V-snaren en banden van tandwielen en kettingen in verschillende beweegbare ovens.

Heeft u vragen over dit product of wilt u een offerte aanvragen? Neem dan contact op via het contactformulier.

Technische specificaties

Viscosity DIN 51562 40°C 600
Drop point ISO 2176ºC 130
EP additives Ja
NLGI class 2
T permanent use min ºC -20
T permanent use max ºC 100
T Short time use max °C 130
Code DIN 51502 MPF
Water resistance ISO 51807 0 - 90

Applicaties

  • Kogellagers
  • Glijlagers
  • Centrale smeersystemen

Verpakkingseenheid

Pain 18 kg